Daniel Grahn möte Josefin Frankner, sång Johanna Bjurenstedt

  • Guidade turer och föreläsningar
  • Musik och konsert
måndag 15 juli 2024 kl. 19.00
Gullbrannagården

Daniel Grahn föredetta chefsredaktör för tidningen dagen och sedan 2015 generalsekreterare för "Erikshjälpen", samtalar med Josefin Frankner om livet i Knutby. Sång med Johanna Bjurenstedt

Josefin Frankner var Kristi bruds närmaste tjänarinna i Knutby. Utsedd till att dygnet runt passa upp och vara till lags. Det som började som ett spännande tonårsäventyr urartade i en katastrof som till och med ledde till mord.
I boken ”Kristi bruds slav: mitt liv i sektens hjärta” berättar Josefine hur hon blev misshandlad, psykiskt nedbruten och hjärntvättad, förvandlad till en robot, livrädd för att hamna i onåd. Allt gick förlorat, familjen, barnen, värdigheten.
Knutby-dramat är ett av Sveriges mest dokumenterade rättsfall, med en församling i centrum och en skrämmande sekt-struktur. Hur var detta möjligt? Hur överlevde Josefine och de andra terrorn? Vad händer nu, och kan man överhuvudtaget ta sig tillbaka?

Johanna Bjurenstedt är uppväxt i Bankeryd, men bor numera på Donsö. Hennes önskan är att med sin sång få förmedla hopp och tröst in i det som vi fått förvalta... livet självt. Läs mer om henne här

Kontakt och plats

Plats: Gullbrannagården
Adress: Gullbrannagården, Gullbrannagården 200, 305 96 Eldsberga, Sweden
Telefon: 035-241 21 00
Arrangör: Gullbrannagården

Datum och tid

  • måndag 15 juli 2024 kl. 19.00

Mer av Halmstad